Uitgeven

In 2020 was het moment daar: tijd om mijn eigen boek uit te geven, De Kaper. Het is het verhaal  over mijn jeugd. Het begint met de gebeurtenissen rondom mijn broer die ernstig ziek werd en uiteindelijk overleed, en gaat dieper in op de gevolgen daarvan op de relatie tussen mij en mijn vader. Omdat ik in 2020 al de nodige ervaring had opgedaan binnen de uitgeverijwereld – niet alleen als redacteur, maar ook als assistent-uitgever -, dacht ik: zal ik de stoute schoenen aantrekken en zelf een uitgeverij opzetten? Ik begon met het onderzoeken van de mogelijkheden en na een paar maanden hard werken was Avenir Publishing een feit. Eind 2020 hield ik De Kaper in mijn handen. Vandaag de dag ontvang ik nog steeds veel lieve en bemoedigende reacties van lezers. Ook van lotgenoten, die ook te maken hebben met littekens uit hun jeugd. Het verhaal zet mensen aan het denken, biedt herkenning, en dat is wat ik met het delen van verhalen wil bereiken.

Mijn eigen levensverhaal staat inmiddels dus op papier, maar een volgend boek is in de maak. Soms lukt het me om wat vrije schrijfuurtjes vrij te maken, en dan werk ik aan een roman. Het gaat over Jolien die na een roerige periode de rust opzoekt op een mooie camping in Zeeland, maar de rust die ze zoekt, kan ze maar niet vinden. Dat heeft voornamelijk te maken met een aantal bijzondere ontmoetingen. De prognose is dat het verhaal over Jolien in het voorjaar van 2025 uitkomt. 

Een boek uitgeven is niet iets wat je zomaar doet: er komt heel wat werk bij kijken. Daarom pak ik bij Avenir Publishing alleen die projecten aan waarin ik geloof en waar ik ‘happy vibes’ van krijg. De boeken die verkrijgbaar zijn bij Avenir Publishing.

Joyce de Bos – Ik vertrouw je tot vandaag

Dat was zo bij de kennismaking met Joyce de Bos. Zij schreef Ik vertrouw je tot vandaag, een prachtig verhaal over de zoektocht naar het oorlogsverleden van haar vader, dat resulteerde in Ik vertrouw je tot vandaag. Het verhaal laat zien wat een oorlog doet, ook jaren nadat een oorlog is afgelopen.

Linda Wouters – Talent op drift

Linda Wouters kwam daarna op mijn pad. Zij schreef Talent op drift, een bijzonder verhaal over de Amerikaanse muzikant David Rodriguez, die in Dordrecht een thuis vond, nadat hij Amerika moest verlaten. Ook met Linda kan ik heerlijk samenwerken, en zij is een aanwinst om erbij te hebben bij Avenir Publishing. 

Anika Rooke – Over the borderline

Anika Rooke schreef Over the borderline en levert daarmee een waardevolle bijdrage aan de collectie ervaringsverhalen over borderline die er zijn. De positieve recensies stroomden binnen, de eerste maanden nadat haar boek uitkwam. Anika’s verhaal wordt door steeds meer media en mensen opgepikt – terecht – en haar lezingen worden goed geboekt. Fantastisch om met Anika samen te werken en als je iemand het succes gunt, dan is zij het wel. 

Jaar van jouw boek

Bij Avenir Publishing vind je daarnaast ook nog de online cursus Het jaar van jouw boek: de online cursus voor iedereen die ook graag aan de slag wil met het schrijven van een boek. Daar hoort ook het boek Schrijf je boek in 1 jaar bij. Omdat deze bijna uitverkocht is, er zijn nog enkele tientallen exemplaren, komt er binnenkort een nieuw boek uit, een nóg completere handleiding die je bijstaat bij het schrijven van je boek. 

Verwacht

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding van het fonds bij Avenir Publishing. In de categorie levensverhalen staan er een paar mooie boeken op de nominatie om bij Avenir te komen, maar daarnaast wordt het fonds van Avenir Publishing uitgebreid met fictie. Hans Erkens komt bij Avenir Publishing met zijn roman Zomervogels. Deze wordt verwacht in het voorjaar van 2024. In het najaar van 2024 zal het fonds uitgebreid worden met de opvolger van Schrijf je boek in 1 jaar (die is namelijk bijna uitverkocht!).