cursussen en schrijf-begeleiding

lekker zelf schrijven

Cursussen, workshops en schrijfbegeleiding

Heb je plannen om zelf een boek of een verhaal te schrijven, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of ben je er al mee bezig en zou je het fijn vinden om wat sturing en begeleiding te hebben? Lees dan verder, want dan ga je zeker geholpen zijn met een van de onderstaande opties.

Online schrijfcursus

Werk je graag zelfstandig en zoek je een laagdrempelige online cursus? Dan is de cursus Het jaar van jouw boek iets voor jou. Deze cursus ontwikkelde ik samen met Jacqueline Zirkzee, naar aanleiding van onze ervaringen met het begeleiden van auteurs. We ontdekten dat alle schrijvers min of meer hetzelfde proces doormaken en zo ontwikkelden we een tool waarmee we beginnende (maar ook gevorderde) auteurs door het schrijfproces heen helpen. Lees hier meer over de cursus en schrijf je in. Schrijf je boek in 1 jaar, een boek dat we schreven om auteurs bij te staan tijdens het schrijfproces, vormt de basis van deze cursus. Het boek geeft een overzicht van alles wat je als schrijver moet weten en is inspirerend bovendien. Niet alleen beginnende schrijvers geven aan veel aan het boek te hebben, ook gevorderde schrijvers pakken het erbij tijdens het schrijven, als naslagwerk of inspiratiebron. Omdat de ontwikkelingen in de boekenwereld niet stilstaan, zijn we de afgelopen tijd bezig geweest met het schrijven van een nieuw boek over schrijven. Hierbij laten we onze ideeën over het schrijfproces zeker niet los, maar vullen we dit aan met de meest recente ontwikkelingen waar je als schrijver je voordeel mee kan doen. De lancering van dit nieuwe boek staat gepland in het najaar van 2024. 

Schrijfcoaching of manuscriptredactie

Wanneer je een boek schrijft, is het aan te raden om schrijfcoaching te boeken, of een deel van je werk aan te bieden voor een manuscriptredactie. Zeker als je nog nooit eerder een boek hebt geschreven is dat een aanrader. Schrijfcoaching of manuscriptredactie levert je een schat aan waardevolle adviezen op die jou zeker gaan helpen bij het schrijven. Alle onderwerpen kunnen daarbij aan bod komen, het is maar net wat jij nodig hebt. Je krijgt bijvoorbeeld adviezen over de structuur en opbouw van je verhaal, spanningsbogen (ook bij non-fictie belangrijk!), stijlbreuk, perspectief, zinsbouw en taalgebruik. Je kunt ervoor kiezen om het bij een adviesgesprek van een uurtje te houden, of bij een laagdrempelige manuscriptredactie, maar ook een traject waarbij je wordt begeleid in het proces behoort tot de mogelijkheden. Een sessie boek je al vanaf € 45,- (exclusief BTW). Hierna ga je gegarandeerd met volle moed verder met je schrijfproject. Meer informatie over de mogelijkheden en tarieven? Neem contact op!

Workshop of cursus

Vind je het leuker om in groepsverband aan de slag te gaan? Ook dat kan! Regelmatig geef ik cursussen en workshops over diverse onderwerpen. In het voorjaar van 2024 vond er weer een cursus Levensverhalen schrijven plaats bij de VU in Papendrecht, de vijfde alweer, en in het najaar van 2024 staan er twee cursussen op het programma. Inschrijven is al mogelijk voor deze cursussen Plezier in schrijven of Levensverhaal schrijven. Ook staat er in 2024 nog een Creatieve Schrijfmiddag gepland, een middag met leuke, inspirerende schrijfopdrachten. Je schrijfspieren worden op die dag (weer eens) getraind, de inspiratie gaat weer stromen én je doet leuke contacten op met collega-schrijvers! De inschrijvers krijgen daarnaast een bijzondere verrassing. Ben je geïnteresseerd? Klik dan hier om op de hoogte te blijven.

Organisaties of bedrijven die interesse hebben in een inspirerende (schrijf)workshop: neem contact op voor de mogelijkheden. Als gecertificeerd en ervaren docent heb ik ervaring met het ontwikkelen van lessen, dus een workshop of cursus op maat op het gebied van schrijven of de Nederlandse taal behoort tot de mogelijkheden.

Schrijf je boek in 1 jaar

Het boek dat beginnende, maar ook gevorderde auteurs helpt tijdens het schrijfproces.

Lees verder… 

Het jaar van jouw boek

Dé laagdrempelige online cursus die elke schrijver verder helpt! 

Lees verder…

Verder met je boek

Boek een informatiegesprek, waarna jij weet waar je staat en welke stappen je moet zetten.

Lees verder…

Peter: “Steeds weer raakte ik tijdens de cursus gemotiveerd en geïnspireerd door Jets kennis en enthousiasme voor haar vak.”

Maaike: “De opdrachten maken dat ik weer nieuwe stappen en stapjes heb gezet en vooral dat ik er geweldig veel plezier in heb.”