redactie en correctie

de volgende ronde

redigeren en corrigeren van je tekst of verhaal

Heb je zelf een tekst of een verhaal geschreven, misschien wel een compleet manuscript, en vraag je jezelf af of het gereed is voor publicatie? Als er geen eindredacteur aan te pas is gekomen, is het antwoord zeer waarschijnlijk ‘nee’. Zelf word je blind voor de teksten die je schrijft, het is daarom aan te raden om iemand in te schakelen voor redactie en/of correctie. Mijn werkwijze? Ik neem je tekst door en wijzig wat noodzakelijk is, en ik adviseer over mogelijke andere verbeterpunten. Je kunt precies zien wat ik heb gewijzigd en vaak ook waarom. Je blijft dus altijd zelf het laatste woord houden, want wat ik heb gedaan, kun je altijd weer terugdraaien als je het er niet mee eens bent. Maar in de praktijk komt dat maar nauwelijks voor…

Bij een redactieronde ligt de focus meer op het verbeteren van de tekst door verbeteringen in onder andere structuur, inhoud, samenhang en stijl. Bij een correctieronde gaat het om het eruit halen van fouten en het zetten van de puntjes op de i. Starttarief: € 40,-, daarna € 17,50 per 1.000 woorden voor een correctieronde en € 20,- per 1.000 woorden voor redactie. Neem contact op voor meer informatie.

Manuscripten

In opdracht van uitgevers, maar ook in opdracht van zelfstandige auteurs redigeerde ik in de voorgaande jaren tientallen manuscripten. Onder Portfolio vind je een deel daarvan terug.

Lees verder…

Vaste opdrachtgevers

Diverse opdrachtgevers sturen teksten, zoals jaarplannen, webteksten, blogs of nieuwsbrieven nog even door voor een laatste check. Altijd aan te raden!

Lees verder…

Petra, PMC Coaching: “Jet is scherp, kundig en nauwkeurig. Fijn dat ze initiatief neemt en meedenkt over hoe de teksten beter kunnen. Ze is prettig in de omgang, een heel mooi en fijn mens om mee te werken.”