Nieuwsbrief Dordt voor Oekraïne

Op 24 februari 2022 viel Rusland Oekraïne binnen. Dat bracht een vluchtelingenstroom van ongekende omvang op teweeg. Ook in Dordrecht werden Oekraïners opgevangen (in het gebouw Crownpoint en op de boot Belriva, later op de Singel) en Samen Dordt werd gevraagd om de gemeente bij te staan hierin. Ik werd benaderd om de nieuwsbrief te schrijven, om betrokkenen zo goed mogelijk op de hoogte te houden over het wel en wee op de opvanglocaties en om dringende hulpvragen zo snel mogelijk te kunnen delen. Om dit te kunnen doen, heb ik diverse contacten met betrokken partijen in Dordrecht.

In de eerste fase werd de nieuwsbrief wekelijks uitgebracht, later werd dat eens in de twee weken. Inmiddels is een maandelijkse nieuwsbrief voldoende om betrokkenen geïnformeerd te houden. 

Hoewel ik de samenwerking met Samen Dordt als heel fijn ervaar en het team van Dordt voor Oekraïne fantastisch is,  hoop ik al twee jaar lang dat de nieuwsbrief op korte termijn niet meer nodig is. Helaas is de werkelijkheid anders. Zolang het nodig is, blijven we de nieuwsbrief dus versturen. Ook inschrijven? Klik hier

Onderstaand twee van de nieuwsbrieven van Dordt voor Oekraïne. Klik door om de nieuwsbrief te kunnen lezen, op pagina 3 en 4 begint de inhoud.

Campaign-axB5kP-update_dordt_voor_oekraine_week_101 Campaign-eZgQvJ-update_dordt_voor_oekraine_week_77