Luc heeft FOP

Lucs lichaam versteent langzaam. Met zijn lichaam is van alles aan de hand, maar geestelijk mankeert hij helemaal niets en is Luc een gezellige, vriendelijke en slimme jongen. Hij moet al zijn hele leven extreem voorzichtig zijn, want elk griepje of ongelukje kan voor hem enorme en onomkeerbare gevolgen hebben. Hij werd geboren met de zeer zeldzame aandoening FOP (Fibrodysplasia ossificans progressiva), waarbij spieren en bindweefsel in bot worden omgezet en waardoor zijn lichaam als het ware langzaam ‘versteent’. Een eenvoudige infectie of blessure kan dat proces nog eens versnellen. Ondanks alles is Luc een ondernemende jongeman, die van het leven geniet en elke kans met beide handen aangrijpt. Voor Mijn Geheim vertelde hij me zijn verhaal. En omdat hij een paar straten verderop woont, ging ik bij hem op bezoek om de foto’s te maken. 

Hij werkt in de Dordtse poptempel Bibelot, waar hij als vrijwilliger rondloopt. Leuk dat ik hem daar af en toe tegenkom! Lees zijn verhaal hieronder. En als je meer wilt weten over FOP, kijk dan op de site van de FOP Stichting Nederland.

MG2213-p22-26-Luc-heeft-FOP

Sinds 2011 werk ik voor levensverhalentijdschrift Mijn Geheim. Niet alleen schrijf ik verhalen over uiteenlopende thema’s, ik lever ook een bijdrage aan vaste rubrieken, was een tijdlang columniste en verrichtte eindredactiewerkzaamheden. Een snelle rekensom vertelt dat ik tussen de 30 en 50 verhalen per jaar schrijf voor Mijn Geheim. Te veel om allemaal op deze site te plaatsen, daarom rouleer ik deze. Heb jij een verhaal te vertellen dat past bij Mijn Geheim? Stuur me een mail: jet@jethoogerwaard.nl.