Boekpresentatie Zomervogels

Wat een heerlijke middag…

Ik schrijf niet alleen, ik geef ook boeken uit. Dat is begonnen met mijn eigen boek, maar inmiddels zijn er bij de uitgeverij die ik daarvoor opstartte, Avenir Publishing, meerdere auteurs aangesloten. Dus ben ik ook nog eens uitgever. Dat is een ontzettend leuke functie, vooral ook omdat ik betrokken ben bij het hele proces. De samenwerking met de auteurs is heel intensief. Vandaar ook dat ik alleen maar leuke auteurs bij Avenir Publishing verwelkom. Hans Erkens is er een van. Op 26 mei presenteerde hij zijn nieuwe boek.

Dit weekend werd het fonds van Avenir Publishing uitgebreid met weer een boek: Zomervogels van Hans Erkens. Wow, wat ben ik ook hier weer trots op! Wat een fijne samenwerking met Hans, en belangrijker nog: wat een fantastisch boek! Het is een heerlijke pageturner: een lekker leesbaar verhaal over liefde, met een spannende twist. Over het verhaal ga ik nu verder niet al te veel verklappen. Op de site van Avenir Publishing is er meer informatie over te vinden. Kijk daar dus gerust even verder.

In de Trinitatiskapel

De lancering van een boek is altijd een feestje, sowieso voor de auteur. Hans regelde daarvoor een prachtige locatie: de Trinitatiskapel in Dordrecht. De kapel staat in Dordrecht in hartje centrum, op de hoek van een drukke winkelstraat. Als rasechte Dordtse ben ik er talloze keren voorbij gewandeld, maar zondag was het de eerste keer dat ik er echt voor langere tijd binnen was. De schoonheid van de kapel kon ik goed op me in laten werken en het was extra leuk dat de koster Jan Lokhorst me meenam om me ook wat privévertrekken in het gebouw te laten zien. De Trinitatiskapel, in eerste instantie een blindenliedengasthuis dat later omgebouwd werd tot kerkgebouw voor de Lutherse gemeenschap, wordt op dit moment gebruikt voor kerkelijke en culturele bijeenkomsten, maar het voortbestaan ervan kost geld. Daarom is er een stichting die zich als doel heeft gesteld om de kapel voor de stad te behouden. De verhuur van de locatie helpt mee om geld te verkrijgen voor behoud.

Pittoreske, zomerse omgeving

Hans woont dicht bij de kapel en besloot dat het de perfecte locatie zou zijn om zijn boek te presenteren. Daar had hij helemaal gelijk in. Het was een prachtige setting. Terwijl Hans zijn verhaal stond te vertellen, viel het zonlicht door de hoge ramen naar binnen. Het paste perfect bij het zomerse thema van de middag. Zomervogels speelt zich voor het grootste deel af in een pittoreske, zomerse omgeving, dus beter kon niet. De presentatie van Hans lichtte een tipje van de sluier op over het verhaal en maakte de toeschouwers precies nieuwsgierig genoeg. Na de presentatie kon Hans ternauwernood een schrijfkramp voorkomen, zoveel boeken waren er te signeren.

Boek voor in je vakantiekoffer

Al met al was het weer een gedenkwaardige middag, een middag waarop het boek al meteen de nodige lezers heeft weten te bereiken. De zin ‘Ik neem Zomervogels mee op vakantie!’ hebben we meerdere keren gehoord. Ons antwoord: ‘Doen, want zeker als je in je luie stoel in het zonnetje zit, is het een heerlijk boek om te lezen!’ Zomervogels is echt een boek dat niet mag ontbreken in je vakantiekoffer. De vakantietijd breekt bijna aan, dus als je het boek nog niet hebt: bestel hem nu hier! Dan ga ik in de tussentijd weer verder met het volgende boek dat ik ga uitgeven bij Avenir Publishing 😉

(O ja: als je Zomervogels gelezen hebt: laat een review achter! Dat kan op de site van Avenir Publishing, maar op je social media of op een ander platform kun je ook je mening achterlaten. Vinden we leuk :-))