De Dordtse Boekenmarkt

Dit jaar had ik een vroege vakantie en meteen nadat ik mijn koffers weer had uitgepakt en het eerste vakantiewasje in de machine zat, racete ik met al mijn spulletjes door naar de Dordtse Boekenmarkt.

Wat een heerlijke dag is dat toch elke keer weer! Niet alleen heb ik me ontzettend vermaakt met mijn collega-auteurs bij de kraam (Linda Wouters en Hans Erkens), maar ik kom ook elke keer weer oude bekenden tegen met wie het weerzien mijn hart verwarmt. Dat klinkt misschien wat hoogdravend en emo, maar ik voel het wel echt zo. Altijd fijn om mensen die je niet zo vaak ziet, maar toch liefhebt weer even in de ogen te kijken en soms zelfs even te knuffelen. Daarnaast heb ik weer veel leuke en gezellige gesprekken gevoerd, en leerzame momenten meegemaakt. Op de Dordtse Boekenmarkt is er ook weer een vonkje ontstaan voor iets nieuws… Iets met schrijvers die zich met elkaar verenigen en elkaar aanmoedigen, versterken, helpen en inspireren 😊 Of dat vonkje ook zal uitgroeien tot een brandend vuurtje is iets wat nog even onzeker blijft, maar het is wel erg leuk. En na mijn vakantie zijn er nog meer toffe dingen waaraan ik werk. Onder andere ben ik druk bezig met een fantastisch boekenproject: een nieuw boek dat dit jaar nog uit gaat komen! Maar ook daarover later meer. Kortom: ja, ik heb vakantie gehad en het was geweldig. Maar, meteen bij terugkomst voelde dat alweer als heeeel lang geleden. Toch hoor je mij niet klagen, want ik doe (meestal) wat ik leuk vind. En dan voelt het leven bijna altijd een klein beetje als vakantie <3

Uitgever van levensverhalen

En nu denk je misschien: wat is het dan precies wat jij doet op deze boekenmarkt? Dat zal ik je vertellen. Naast schrijver, ben ik ook uitgever. Dat is voortgekomen uit mijn wens om mijn eigen boek De Kaper de wereld in te brengen. Toen ik De Kaper bijna klaar had, schreef ik al lange tijd voor diverse opdrachtgevers en werkte ik ook voor een aantal uitgevers. Ik wist daardoor dat het een langdurig proces zou worden om een passende uitgever voor mijn boek te vinden en na acht jaar werken aan mijn verhaal had ik geen zin om nog langer te wachten. Ik was ongeduldig en dacht: ik kan het ook zelf. Dat is gebleken! Ik kan het zeker zelf. Mijn boek, De Kaper, zag het levenslicht eind 2020 en krijgt sinds die tijd lovende kritieken, waar ik ontzettend trots op ben.

Verhalen waarin ik geloof

Maar… Daar is het niet bij gebleven. Ik wist inmiddels door de werkzaamheden die ik deed dat er heel veel goede schrijvers zijn die het lastig vinden om een uitgever te vinden die hun boek wil opnemen. Dus besloot ik ook anderen te gaan helpen om hun verhaal de wereld in te brengen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een boek schrijven is namelijk één ding, een boek de wereld inbrengen is een ander ding… Een tijdrovend ding. En er zitten maar 24 uur in een dag! Dus moet ik keuzes maken. Ja, ik help graag auteurs en ik vind het uitgeven van boeken leuk, maar dat gaat met mate. De verhalen waarin ik geloof, de auteurs met wie ik het meer dan goed kan vinden, die komen bij Avenir Publishing. En zo is de collectie van Avenir Publishing langzaam gegroeid met een aantal prachtige boeken van fantastische auteurs. De samenwerking met hen is geweldig leuk en ook dat maakt elk jaar de Dordtse Boekenmarkt weer tot een feestje!

Op mijn socials vind je een kleine foto-impressie van de Dordtse Boekenmarkt 2024 (en een leuk filmpje waarin ik een serenade krijg 🥰). De datum voor de boekenmarkt in 2025 is al bekend: 6 juli. Ben jij er dan ook (weer) bij?