Iedereen heeft een verhaal te vertellen…

Ook jij. Verhalen inspireren, motiveren en verbinden. En het is mijn missie om deze verhalen te vinden en te delen met de buitenwereld.

Welk verhaal wil jij delen met de wereld? Ik ben benieuwd…

Sinds 2011 ben ik freelance schrijver en redacteur en in die hoedanigheid heb ik zeker al honderden verhalen voorbij zien komen. Fictieve verhalen, zakelijke verhalen, maar vooral veel levensverhalen. Als je al zolang meedraait, dan heb je alles wel gezien, gehoord of gelezen, zou je zeggen. Toch gebeurt het me nog regelmatig dat er een verhaal op mijn pad komt dat me verbijstert, emotioneert of waar ik van wakker lig…

Dat vertelt me: elk verhaal is bijzonder, elk verhaal is uniek. Ook jouw verhaal!

Een verhaal dat vers in mijn geheugen ligt…

Dat is het verhaal van Renate. Renate is mijn buurvrouw en inmiddels ook een dierbare vriendin. Ze heeft wat uitdagingen gekend in het leven (dat is nogal zacht uitgedrukt) en net toen ze dacht dat haar leven in wat rustiger vaarwater kwam, ontving haar dochter Kirsten via haar mobiel gruwelijke dreigberichten. Een bezoek aan de politie met deze berichten zette allerlei gebeurtenissen in gang… Deze hectische dagen eindigden met de schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam. Een vreselijke gebeurtenis, een afgrijselijk verhaal. Het was moeilijk voor Renate om vervolgens in de media allerlei onwaarheden te lezen over de rol van Kirsten en Renate in het leven van de dader. Belangrijk dus voor Renate om háár kant van het verhaal goed naar buiten te kunnen brengen.

Dit verhaal staat in de editie van Mijn Geheim die op 28 juni verschijnt. Helend om het te vertellen, fijn ook om aan de buitenwereld te laten zien hoe het voor Renate en Kirsten is geweest.

Een ander verhaal dat me persoonlijk raakte, is het verhaal van Janneke den Ouden. Ik kwam een tijd terug met haar in contact omdat ik een productie maakte over de ziekte van Parkinson. Mensen die mijn boek hebben gelezen, weten dat mijn oma ook leed aan de ziekte. Het is een vreselijke ziekte, die niet alleen heel pijnlijk is en beperkingen met zich meebrengt, veel ‘Parkies’ hebben ook last van depressieve gevoelens. Ik wist dat niet, want mijn oma was het zonnetje in huis. Ze lachte altijd, was in mijn gezelschap nooit chagrijnig en ze nam het leven zoals het kwam. Een dappere vrouw. Janneke deed me aan mijn oma denken. De nuchtere kijk op haar ziekte, het optimisme, de humor. Een inspirerende vrouw, met een inspirerend verhaal. In de Mijn Geheim schreef ik haar verhaal, zijzelf gaf het boek ‘Dagboek van een triller’ uit, het verhaal over het eerste jaar na de diagnose. Meer weten over Janneke? Lees hier meer.

 

Beide verhalen zijn heel anders, maar ze raken me allebei persoonlijk. Het zijn allebei waardevolle verhalen: het laat zien hoe wendbaar een mens is en hoeveel een mens kan dragen. Inspirerend voor iedereen. Dat is jouw verhaal ook! Ja, ook jouw verhaal is uniek en het waard om gedeeld te worden…

Wil jij ook je verhaal delen met de wereld? Neem dan contact met me op, dan kunnen we kijken welke manier het beste bij je past. Stuur me gerust een mail voor meer informatie!